Järjestöesittely: OuSM

Tämän osion tarkoitus on esitellä eri järjestöjä, jotka vaikuttavat Suomen kinkyskenessä. Osiossa päästämme suomalaiset kinkyjärjestöt vuorotellen kertomaan omin sanoin toiminnastaan.


Esittele itsesi ja järjestönne lyhyesti.

Olen Cristine, OuSMin tämänhetkinen puheenjohtaja. OuSM – pohjoista ulottuvuutta ry on Suomen pohjoisin kinky-yhdistys ja meillä on jäseniä ympäri pohjoista. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 2006.

Oletko itse ollut pitkään mukana järjestönne toiminnassa?

Olen lähtenyt mukaan OuSMin toimintaan ensimmäisen kerran syksyllä 2014. Vuoden 2015 alusta olen ollut mukana yhdistyksen hallituksessa.

Millä tavalla toimintanne on muuttunut vuosien varrella?

Syksyllä 2014, kun aloin käydä yhdistyksemme tapaamisissa, toimintamme oli hyvin pienimuotoista. Pientä aktivoitumista oli tapahtunut jo kuluneen vuoden aikana, mutta syksyn jälkeen toimintamme alkoi aktivoitua pienen tauon jälkeen. Sen jälkeen toimintaamme on kehitetty vastaamaan paremmin jäsentemme tarpeita ja esimerkiksi kuukausimiiteistä on luovuttu ja tilalle on otettu noin neljännesvuosittain järjestettävät miitit, joissa on tarkoituksena tarjota jäsenille esimerkiksi mahdollisuus käyttää yhdistyksen laitteita. Imagoamme olemme myös pyrkineet muuttamaan nykyaikaisempaan ja nuorekkaampaan suuntaan, jotta se vastaisi paremmin yhdistyksemme nykyistä tilaa. Olemme myös pyrkineet mahdollisuuksien mukaan olemaan esillä myös omien tapahtumiemme ulkopuolella, esimerkiksi paikallisen erotiikkaliikkeen tapahtumissa, tuomassa esille kinkykulttuuria.

Millaisia tapahtumia järjestönne järjestää jäsenilleen ja kuinka usein?

Noin neljännesvuosittain järjestetään minibileiksikin kutsuttuja illanviettoja, joihin on mahdollisuus myös muidenkin kuin jäsenten osallistua. Sen lisäksi yhdistys pyrkii järjestämään bileitä kerran tai kahdesti vuodessa. Pikkujoulut järjestetään myös joka vuosi yhdistyksen jäsenille.

Miten kuvailisit järjestönne ja tapahtumienne kävijäkuntaa?

Tapahtumissamme käy hyvin laajasti erilaisia ihmisiä. Meillä ikähaarukka on noin 19-65v, eli varsin laaja. Ihmisiä tulee hyvin erilaisista taustoista, joten meiltä löytyy niin työssäkäyviä, eläkeläisiä kuin opiskelijoita ja kaikkea niiden väliltä.

Entä paikkakuntanne skeneä?

Skene on viime aikoina ollut varsin aktiivinen, sillä ns viikkomiittejä järjestetään kahdesti viikossa ja niihin riittää osallistujia. Skenessä on ollut myös paljon uusia tulijoita, mutta myös jo pitkään skenessä vaikuttaneet jaksavat olla jossakin määrin aktiivisia.

Miten järjestönne poikkeaa muista skenen järjestöistä?

Yhdistyksemme edustaa melko laaja-alaisesti koko pohjoista Suomea ja vaikutusalueemme taitaa olla kaikista laajin. Jäsenten osalta olemme muihin verrattuna varsin pieni yhdistys.

Onko paikkakunnallanne Häkin kaltaista opiskelijajärjestöä tai oletteko itse aktiivisia esim. opiskelijoiden suuntaan? Miten huomioitte vasta kinky-uraansa aloittelevat henkilöt?

OuSM on alueemme ainut kinky-yhdistys ja tämän takia pyrimmekin ottamaan huomioon mahdollisimman laajasti erilaiset ihmiset. Meidän tapahtumiamme pyritäänkin mainostamaan myös opiskelijoille. Monet tapahtumistamme ovat ns matalankynnyksen tapahtumia, joten niihin on helppo myös uusien ihmisten tulla. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös tilaisuuksia uusille ihmisille esimerkiksi ennen bileitä.

Jos lukijamme kiinnostuivat järjestöstänne, mistä he löytävät lisätietoa toiminnastanne?

Lisätietoja yhdistyksestämme löytyy osoitteesta  www.ousm.fi

Terveisesi Häkin kotisivujen lukijoille ja skenestä vasta kiinnostuneille?

Toivottavasti mahdollisimman monet kinkyilystä kiinnostuneet tutustuvat skeneen rohkeasti ja lähtevät mukaan yhdistysten toimintaan. Skenen eri tapahtumissa tutustuu helposti muihin samankaltaisiin ihmisiin, joten niistä voi löytää myös uusia tuttavuuksia.

 

0

Jätä kommentti