Järjestöesittely: Rsyke

Tämän osion tarkoitus on esitellä eri järjestöjä, jotka vaikuttavat Suomen kinkyskenessä. Osiossa päästämme suomalaiset kinkyjärjestöt vuorotellen kertomaan omin sanoin toiminnastaan.

Esittele itsesi ja järjestönne lyhyesti.

Hei! Täällä kirjoittelee Persilja, Rsyke ry:n jäsenvastaava ja hallituksen jäsen. Olen myös perustanut yhdistyksen instagram-tilin ja ylläpidän sitä. 

Nettisivujamme lainaten: “Rsyke ry on vuonna 2001 perustettu, Tampereella toimiva seksuaalipoliittinen kulttuuriyhdistys. Toimintamme keskiössä ovat kinky-, BDSM- ja fetissi-suuntautuneet ihmiset.” Tämä tiivistää yhdistyksemme ytimekkäästi. 

Oletko itse ollut pitkään mukana järjestönne toiminnassa ja miten päädyit mukaan toimintaan?

Muutimme mieheni kanssa Tampereelle keväällä 2017. Kesällä näin mainoksia Rsykkeen bileistä ja päädyin googlettamaan kutakuinkin hakusanoilla “bdsm gothic mixei bileet Tampere”. Löysin tieni Rsykkeen nettisivuille ja päädyttiin hankkimaan liput TAFF:iin, tietämättä yhtään, minkälainen juhla on kyseessä. Sain idean lähteä ennen bileitä olevaan miittiin, missä tapasimme jo heti silloin useita yhdistyksen aktiivijäseniä. 

Meidät otettiin todella avosylin vastaan ja melkeinpä heti TAFF:in jälkeen innostuin mukaan teemamiittien järjestelyyn ja Staff-toimintaan bileissä. Jo ennen joulua minua kysyttiin mukaan seuraavalle kaudelle hallitukseen, koska hallitusta haluttiin nuorentaa ja myös uusille jäsenille antaa sananvaltaa. Suostuin empimättä ja keväällä minut valittiin mukaan hallitukseen, jäsenvastaavan pestiin. Toimin nyt siis jo toista kautta hallituksessa. 

Millaisia tapahtumia järjestönne järjestää jäsenilleen ja kuinka usein?

Tapahtumamme jakaantuvat karkeasti seuraaviin:

-miitit

-työpajat

-bileet

Rsykkeen virallinen miitti järjestetään joka toinen tiistai, useimmiten teemallisena. Nämä miitit ovat todella suosittuja ja melkein joka kerta mukaan eksyy myös uusia kävijöitä. Tampereella pyörii lisäksi viikoittain keskiviikkomiitti, joka on shibari painotteinen ja torstaimiitti, joka on tarkoitettu rentoon oleskeluun ja jutteluun. Lisäksi satunnaisesti on miittejä myös rajatuille ryhmille, esim. femdom-miitit, femsub-miitit, ageplay-miitit ja niin edelleen. Vaikka Rsykkeen nimissä on vain tiistaimiitit, on muiden miittien järjestäjät ja kävijäkunta isolta osin Rsykkeen jäsenistöä.

Työpajoja järjestetään tarpeen ja kiinnostuksen mukaan. Suosituimpia työpajoja ovat olleet nahkatyö-, sidonta- ja neulotustyöpajat.

Bileitä järjestetään kolmella konseptilla; TAFF, Fetish Club ja Club Kuri. TAFF on kerran vuodessa järjestettävä upea pukukoodillinen juhla, joka kuuluu Suomen tapahtumien kärkikastiin. Usein TAFF:issa on myös ollut paneelikeskusteluja ja/tai luentoja, jotka tarjotaan ilmaiseksi kaikille kävijöille. Fetish Clubit ovat matalamman kynnyksen bileitä ilman pukukoodia pienemmissä tiloissa ja niitä järjestetään muutamia vuodessa. Club Kuri on uusi konsepti, jossa painoarvo on musiikkisisällöllä ja tapahtumassa on vähemmän dungeon-kalusteita. 

Miten kuvailisit järjestönne ja tapahtumienne kävijäkuntaa?

Yhdistävä tekijä kävijöillä on kiinnostus kinky-, BDSM- ja fetish-maailmaan. Siihen yhtäläisyydet pitkälti päättyvätkin. Ikähaitari on ~18-80 vuotta. Kävijöissä on sinkkuja, pariskuntia, polykuntia, perheellisiä, leskiä, työttömiä, yrittäjiä, seuraa hakevia ja hakemattomia, sukupuoli- ja seksuaalikirjon moninaisuutta, uusia kävijöitä, 20 vuotta käyneitä, Tamperelaisia ja ulkopaikkakuntalaisia. Tapahtumamme ovat iloinen kirjo erilaisia ihmisiä ja kaikki ovat tervetulleita! (kunhan kunnioittaa muita kävijöitä)

Entä paikkakuntanne skeneä?

Tampereella on tiivis kinky-yhteisö, jossa nähdäkseni kaikille on paikkansa ja kaikille tarjotaan mahdollisuus osallistua. Rsykkeen ulkopuolista toimintaa ovat ainakin erilaiset miitit ja Tampereen yliopiston alla toimiva kinky-yhteisö Taapero.

Miten järjestönne poikkeaa muista skenen järjestöistä?

Tämä on vaikea kysymys, koska en ole käynyt kaikkien muiden järjestöjen tapahtumissa. Koen kuitenkin, että erotutaan eduksemme kattavalla ja monipuolisella sisällöllä. Meillä on jäsenillemme käytössä Telegram-ryhmä jokapäiväiseen keskusteluun, semmoista en usko kaikilla olevan. 

Onko paikkakunnallanne Häkin kaltaista opiskelijajärjestöä tai oletteko itse aktiivisia esim. opiskelijoiden suuntaan? Miten huomioitte vasta kinky-uraansa aloittelevat henkilöt?

Tampereen yliopistolla toimii Taapero, mutta sen toiminta on kai jonkin aikaa elänyt hiljaiseloa. Kaislikossa suhisee, että he aktivoituisivat taas. Emme suoranaisesti ole yhteydessä opiskelijoihin, mutta kerromme toiminnasta nuortenkin suosimissa viestimissä, kuten Instagramissa, Jodelissa ja Facebookissa. 

Jos lukijamme kiinnostuivat järjestöstänne, mistä he löytävät lisätietoa toiminnastanne?

Nettisivut:

http://www.rsyke.net/

Instagram:

Rsykery

Facebook:

https://www.facebook.com/Rsyke-ry-441801065870381/

Fetlife: 

https://fetlife.com/users/8585563

BDSM-baari:

https://www.bdsmbaari.net/index.php?action=profile;u=17785

(Foorumille päivittyy myös kaikki tapahtumat)

Terveisesi Häkin kotisivujen lukijoille ja skenestä vasta kiinnostuneille?

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme, juuri sellaisena kuin olet! Kaikki olemme olleet joskus tapahtumissa ensimmäistä kertaa, joten pyrimme pitämään kynnyksen osallistua matalana. Tapahtumissamme on käytössä Turvallisen tilan periaate.

 

0

Jätä kommentti