Yhteisöesittely: Flikkametsä

Tämän osion tarkoitus on esitellä eri yhteisöjä, jotka vaikuttavat Suomen kinkyskenessä. Osiossa päästämme suomalaiset kinkyjärjestöt ja yhteisöt vuorotellen kertomaan omin sanoin toiminnastaan.

Esitteletkö itsesi ja yhteisönne lyhyesti

Olen Liina, päälle 30-vuotias Häkki-aktiivi ja tapahtumajärjestäjä. Olen järjestänyt erilaisia kinky- ja seksipositiivisia tapahtumia useamman vuoden. 

Flikkametsä on seksibile naisista kiinnostuneille naisille, vulvallisille ja feminiinisille sukupuolivähemmistöille. Tervetulleita ovat esimerkiksi cis-naiset, femmet, butchit, Dommet, sub-naiset, transnaiset, sekä feminiiniset ja/tai vulvalliset inter- ja muunsukupuoliset. Flikkametsään voi tulla kokematon tai kokenut, lesbo, bi-utelias, panseksuaali tai mitä tahansa siltä väliltä. Meille on tärkeää tarjota tilan tutustua, leikkiä ja seikkailla ilman miesten läsnäoloa. 

Miten päädyit mukaan Flikkametsän toimintaan?

Huomasin omassa seuranhaussani ja jutellessani muiden naispuolisten kavereideni kanssa, että naisten välinen seuranhaku on välillä vähän hankalaa. On vaikea tietää, onko toinen kiinnostunut naisista. Monet naiset eivät ole tottuneet tekemään aloitteita, ja asiat jäävät usein tapahtumatta. Siitä tuli ajatus bileistä, missä kaikki ovat naisista kiinnostuneita ja uteliaita tapaamaan uusia ihmisiä, mikä helpottaisi seuran etsintää.

Aloitimme kahden ystäväni kanssa luomaan bileiden konseptia. Järjestimme ensimmäiset bileet loppuunmyydylle Club X:lle n. 120 hengen voimin naistenpäivänä 2019.

Tapahtuman nimi löytyi, kun yksi järjestäjistämme tutki vanhaa suomen seksisanakirjaa. Flikkametsästys on ollut vanha termi sille, kun miehet lähtivät metsästämään naisia. Halusimme reclaimata termin omaan käyttöömme, erilaiseen flikan metsästykseen.

Millaisia tapahtumia järjestätte ja kuinka usein

Järjestämme seksibileitä muutaman kuukauden välein ja kesäisin puistomiittejä. Katsotaan, jos talven aikana järjestettäisiiin miittejä sisätiloissa. 

Järjestämme tällä hetkellä noin 70 hengen bileitä. Niissä on aina jonkinlaista ohjelmaa tai työpajoja. Aiemmissa bileissä on ollut esimerkiksi eroottisen hieronnan työpaja, shibariesitys ja erilaisia kokemuspisteitä, joissa on voinut kokeilla mm.  piiskaa, sähköleluja ja ruokaleikkejä.

Flikkametsä ei ole varsinaisesti kinkybile, mutta seksibileemme ovat kinky-ystävälliset ja kinkyily on niissä sallittu. Olemme melkein kaikki järjestäjät kinkyjä itsekin.

Kävijäkunta

Flikkametsällä käy monipuolisesti ihmisiä. Emme ole vain naistenbileet, vaan olemme kokeneet alusta asti tärkeäksi kutsua paikalle myös mm. feminiiniset muunsukupuoliset. 

Ikäjakauma kävijöissä on kahdenkymmenen ja viidenkymmenen väliltä. 

Aluksi bileissä kävi lähinnä kinkyjä, joita tunsimme omista kaveripiireistämme. Olemme saaneet esimerkiksi Instagramin kautta paljon uusia kävijöitä, joista monet eivät ole koskaan käyneet seksibileissä.

Miten yhteisönne poikkeaa muista skenen järjestöistä?

Näkyvintä on bileiden rajaus eli se, että miehet loistavat poissaolollaan. Olemme huomanneet, että tällaisessa porukassa osa ihmisistä on vapautuneempia tekemään juttuja. Monet tekevät erilaisia seksuaalisia asioita, kuin mitä he tekisivät bileissä, jotka ovat avoimet kaikille.

Panostamme myös tosi paljon bileiden visuaaliseen ilmeisiin. Rakennamme biletilaa koko päivän. Sinne nousee sermejä, satoja tekokasveja ja kankain rajattuja tiloja. Se luo oman pienen universuminsa, missä voi unohtaa kaiken muun.

Miten huomioitte aloittelijat?

Meillä on joka bileissä paljonkin ensikertalaisia. Järjestämme heille tilaisuuden ennen bileitä, jossa kerrotaan millaista on olla seksibileissä. Meillä on myös tapahtuman alussa pieniä harjoituksia, missä opetellaan vastaamaan ehdotuksiin kyllä ja ei sekä pyytämään toisilta erilaista kosketusta. Meiltä löytyy myös seuranhakulappuja, joilla voi viestiä bileiden ajan, millaista seuraa on etsimässä.

Miten bileisiin pääsee mukaan?

Flikkametsä toimii ja viestii tällä hetkellä pelkästään sähköpostilistan kautta. Myymme sitä kautta liput ja kerromme tulevista bileistä. Otamme vastaan hakemuksia sähköpostilistallemme tiettyihin aikoihin ja kerromme haun avautumisesta somekanavissamme ja nettisivuillamme. 

Seuraava haku sähköpostilistallemme on 1.–14.10.2022.

Terveisesi Häkin lukijoille ja skenestä vasta kiinnostuneille

Kinkyt ovat lämpimästi tervetulleita Flikkametsä-tapahtumiin. Kaikissa bileissä on näkynyt erilaista kinkyä toimintaa, joten sellaista uskaltaa kyllä Flikkametsässä harrastaa. Jos olet kaivannut feminiinistä kosketusta, tämä on oiva tilaisuus siihen!

14

Jätä kommentti