Kadotetut

Pervoseksi ja siihen liittyvä skene on monelle avain onneen. Tapa toteuttaa itseään vihdoin kaikilla niillä mausteilla, mitä mielensopukat ovat yrittäneet tyrkyttää jo vuosikausia. Vähitellen kuiskien, että tykkäisit kuitenkin.

Osalle se on lopulta vain hetkellinen huuma, kun huonot kokemukset saavat miettimään, onko se kuitenkaan kaiken sen arvoista tai saavat katumaan sitä hetkeä, kun antoi periksi mielihaluilleen.

Luonnollisesti osa tyytyy “huonompaan” seksiin, löytäessään valtamerestä mehevämmän saaliin mitä pervojen asuttamasta lammesta saa ylös nostettua. Ja, jos lähipiiristä ei hyväksyntää tai kuuntelevaa korvaa löydy, niin kaikkia niitä tuntemuksia, jopa niitä hyviä sellaisia on vaikea lopulta käsitellä ja purkaa ja se voi lopulta johtaa siihen, että itseään rupeaa kyseenalaistamaan. Onko tämä sittenkään kovin tervettä tai normaalia, kun kukaan kavereista ei ymmärrä tätä puolta lainkaan?

Mitä sitten ovat nämä huonot kokemukset, jotka ajavat ihmisiä pois? Syitä on varmaan yhtä monta kuin kadonnutta pervoa. Oli syy lopulta mikä hyvänsä, jotain tai jokin on mennyt tämän ihmisen kokemuksessa niin pahasti pieleen, että tämä on halunnut sulkea osan itsestään ulos. Tämä on iso menetys pienelle skenelle, mahdollinen ongelma vaniljaiselle suhteelle myöhemmässä iässä ja valtava isku yhden ihmisen seksuaalisuudelle ja henkiselle hyvinvoinnille.

Ehkä se ikävin, mutta ei toivottavasti yleisin syy on luottamuksen rikkominen/menettäminen. Kun se luotettavalta vaikuttava tyyppi tai dom, paljastuukin jossain vaiheessa henkilöksi, johon olisi kaikkein vähiten pitänyt luottaa. Kun turvasanaa ei kuunneltu ja toiminta vain jatkui itkusta ja huudosta huolimatta.

Miten rakennat uudestaan moisen luottamuksen jonkun toisen kanssa, kun ensimmäiset kosketukset pervoista on tuota luokkaa? Ihmismieli on siinä mielessä monesti viallinen, että ensimmäisenä se etsii syypäätä itsestä, vaikka se toinen henkilö on täysin syyllinen.

Harvassa on toivottavasti ne tapaukset, joissa kaikkien varoitteluista huolimatta punahilkka asettaa päänsä suden kitaan ja odottaa onnellista loppua.

Hyväksikäyttäjillä ja muilla väkivaltaisilla epädomeilla on kuitenkin yleensä se kokemuksen tuoma etu puolellaan. He tietävät mitä sanoa, miten toimia ja mitä tehdä, jotta toisen saa laskemaan linnanportin edes hetkellisesti alas. Voi sanoa, että harjoitus on tehnyt mestarin, uhri on valikoitunut lukuisten potentiaalisten tapausten joukosta ja on vain ajan kysymys, kunnes joku kävelee ansaan.

Toki joukossa on myös niitä, jotka omalla ajattelemattomuudellaan onnistuvat satuttamaan toista tavalla, joka kalvaa molempia tulevat vuosikymmenet. Pilaten samalla mahdollisesti molempien elämää tavalla, jota kumpikaan ei halunnut, eikä etenkään osannut odottaa auringon noustessa aamulla.

Hyvätkään aikomukset ja pelkkä ajattelemattomuus ei muuta tilannetta. Luottamus on menetetty ja ihmismieli rikottu, jos ei pysyvästi niin ainakin hetkellisesti kivuliaiksi pirstaleiksi. Kun “parempikin tapaus” onnistui satuttamaan pahemmin kuin kukaan muu ennen, tuhoaa se samalla olemassa olevaa luottamusta nykyisten leikkikavereiden kanssa ja vaikeuttaa luottamuksen rakentamista tulevien leikkikavereiden kanssa. Onko se vain ajan kysymys, kun näidenkin kanssa jokin menee pieleen ja pahasti?

Huono kokemus pyyhkii kaikki ne hyvät ja ihanat kokemukset pois tsunamiaallon lailla mielestä, jättäen tilalle vain raunioita ja sitä vääränlaista kipua, joka ei parane viikossa tai parissa ja muistuta itsestään vain istuessa tai nojatessa sopivaan kohtaan.

Onko siis ihmekään, että osa skeneen löytäneistä ja sen rajamaille jääneistä katoaa vähin äänin takaisin vaniljaiseen maailmaan kokemusta tai kahta rikkaampana, lähinnä toivoen, että se linnanportti olisi pysynyt visusti kiinni. Kiroten samalla sitä ääntä, joka kuiski korvaan “tykkäisit kuitenkin.”

Onneksi skenessä ja ilman muuta myös skenen ulkopuolella pyörii lähinnä ihmisiä, jotka eivät halua rikkoa toista tai pilata näiltä yhtä elämän osa-aluetta kokonaan toimimalla väärin. Piiloutumisen ja koko pervopuolen hautaamisen sijaan, kannattaa sen sijaan tutustua rauhassa toiseen. Keskustella asioista kunnolla ennen leikkimistä ja ennen kaikkea puolin ja toisin jättää olettamukset väliin ja varmistaa mitä se toinen haluaa.

 

0

Jätä kommentti