Suomi – seksuaalisen tasa-arvon mallimaa, mutta vain mainospuheissa

Jokainen on kuullut korulauseet kuinka Suomi on seksuaalisesti tasa-arvoinen maa. Yhtä varmasti jokainen seksuaalisesti “normista” poikkeava henkilö on kohdannut syrjintää tai vihamielisyyttä seksuaalisuutensa vuoksi. Olit sitten homoseksuaalinen, polyamorinen tai kinky; syrjintä ja ahdasmielisyys voivat yllättää yhä edelleen, vaikka kuinka toitotetaan, että täysi avoimuus omasta seksuaalisuudesta olisi rohkeaa ja hyväksyttävää. Rohkeaa kyllä, mutta samalla myös se voi pilata työmahdollisuuksia tai estää yhteistyökuvioita.

Häkillä on ollut vuosikaudet käyttämätön tili suomalaisen Holvin alla, kuten myös monella muulla kinky -ja vaniljayhdistyksellä. Tänään saimme tiedon, että palvelu on meiltä suljettu. Selitykseksi saimme seuraavan:

“Tietojemme mukaan yhdistysten toiminta on ristiriidassa
Holvin palveluiden käyttöön liittyvän ohjeistuksen kanssa
(§10 items that are considered obscene, or sexually
oriented materials or services).”

Niin Häkki kuin mikään muukaan sulkuun joutuneista yhdistyksistä ei myy seksuaalisia palveluita tai seksuaalista materiaalia.  Siveetöntä, hävytöntä, säädytöntä, moraalitonta tai kuvottaviakaan myydyt tuotteet tai palvelut eivät ole. Vai onko ne kinkyt sitten niitä siveettömiä, moraalittomia, säädyttömiä, hävyttömiä ja kuvottavia ihmisiä, joille kyseistä palvelua ei haluta sallia?

Palvelua on käytetty eri yhdistysten myötä juurikin lähinnä jäsenyyksien ja ennakkolippujen myyntiin eri tapahtumiin. Kun myydyt tuotteet ovat tuota luokkaa, vaikuttaa sulku olevan enemmän kannanotto Holvilta yhdistysten kontekstia ja seksuaalisuutta koskevia liberaalisia arvoja kohtaan.

Voin vaan kuvitella millainen meteli nousisi, jos tasa-arvoisessa Suomessa suljettaisiin vaikkapa Priden yhteydessä järjestettävän sivutapahtuman lipunmyynti yllä mainituin perustein. Onko myös esim. Tom of Finland -tuotteiden myynti jatkossa kiellettyä Holvin kautta? Toisille se on taidetta, toisille kuvottavaa ja moraalitonta seksuaalista materiaalia?

Kuinka kauan menisi, että joku isompi julkaisu tarttuisi aiheeseen kiinni? Olisiko tämän jälkeen kaikki julkisuus enää hyvää julkisuutta Holville?

Holvi itse mainostaa palveluitaan seuraavanlaisesti:

“Myös me holvilaiset olemme taustaltamme yrittäjiä.
Meillä on siis henkilökohtaista kokemusta siitä,
mitä intohimon muuntaminen liiketoiminnaksi vaatii.
Teemme kaikkemme, jotta pystyisimme auttamaan
myös sinua omien tavoitteidesi saavuttamisessa.
Holvi-työmme ohella olemme itsekin yhä osa-aikaisia
bloggaajia, muotoilijoita, suunnittelijoita, valokuvaajia ja
muusikoita, jotka etsivät inspiraatiota uudenlaisista
ideoista ja kokemuksista. Tärkein tavoitteemme Holvin
työntekijöinä on tehdä yrityksesi arjesta sujuvampaa.”

Kinky-yhdistyksen pyörittäminen, jos jokin, on intohimoa. Työtä on paljon ja siitä ei juuri rahassa mitattavaa arvoa saa. Liiketoiminnallisesti eri kinky-yhdistykset ovat pikkukaloja varmasti Holville. Ilmeisesti yllä olevat mainoslauseet koskevat vain yhteiskunnan konservatiivisiin normeihin sopivia tahoja.Vääränlaisten vähemmistöjen arjen sujuvoittaminen sen sijaan ei ole Holvin intresseissä. Meidän arki ei saa olla sujuvampaa ja meidän ideat ja kokemukset koetaan vääränlaisiksi Holvin toimesta.

Häkin ja muiden kinky-yhdistysten jäsenistössä on paljon yrittäjinä toimivia yksityishenkilöitä, joista moni on käyttänyt tähän asti Holvin palveluita. Jatkossa toivottavasti harvempi valikoi Holvin palveluntarjoajaksi, jos kerta kohtelu on tämä. Tilit suljetaan ilman mitään kysymyksiä tai varmistuksia asioiden laadusta, luoden kuvaa lähinnä mielivaltaisesta toiminnasta.

Ja, ei. Tämä kirjoitus ei johdu siitä, että Häkki oli yksi sulkuun joutuneista tai olisin itse kokenut jotain syrjintää seksuaalisuuteni vuoksi. Tili on ollut käyttämätön vuosia ja hoidamme rahaliikenteemme toista kautta ja ajatukset Holvin käytön lisäämisestä ottivat tapahtuneen myötä valtavasti takapakkia. Kirjoitan, koska tämä oli jälleen oiva muistutus siitä, että Suomessa tykätään mainoslauseista, joilla meidän omaa erinomaisuutta pönkitetään, vaikka totuuspohja voi olla hyvinkin huteralla pohjalla. Ja kyllä, jopa polyamoria on sulkenut työmahdollisuuksia ihmisiltä. Sellainen on Suomi, seksuaalisuuden tasa-arvon mallimaa, jossa elämme vuonna 2019.

1

Jätä kommentti