Esittele fetissisi: Kädet

Tämän osion tarkoitus on esitellä eri fetissejä vaihtuvien kirjoittajien toimesta laajemmin kuin, mitä kinkysanasto -osiossa on järkevää näitä avata. ​Tällä palstalla avataan etenkin sitä, mitä kyseinen fetissi kulloisellekin kirjoittajalle tarkoittaa ja merkitsee, ja miten hän fetissiään toteuttaa ja kokee.

Esittele itsesi lyhyesti?

Hei, oon lemmikki ja löytänyt kinkyt piirteeni vasta hiljattain. Toki ne ovat siellä aina olleet, mutta en vain ihan ole ollut tietoinen niistä. Lähestyn kinkyyttäni harvemmin fetissien kautta – herkemmin minut varmaan tulkittaisiin alistuvan tai masokistin lokeroon. Olen valtavan kokeilunhaluinen ja utelias. Siitä on ollut paljon iloa omaan seksuaalisuuteensa tutustuessa.

Mikä on fetissisi?

Minulla on ollut vaikeuksia määrittää mikä on laskettavissa fetissiksi. Lähinnä esittelyssä oleva on mietityttänyt. Fetissiksi voidaan laskea kiihottuminen kehonosista, jotka eivät ole laskettavissa seksuaalisiksi. Minun silmiini kädet vain sattuvat olemaan hyvinkin seksuaalisia. Yleisen käsityksen mukaan ne eivät kuitenkaan sitä siinä määrin ole. Siispä; olen käsifetisisti.

Miten kuvailisit sitä?

Käsifetissi on joskus arkeakin vaikeuttava. Ajatus lähtee helposti harhailemaan. Käsistä kiihottuminen ei vaadi kosketusta. Riittää, että huomio kiinnittyy kivoihin käsiin. Kaikki kädet eivät saa aikaan reaktioita. Toisaalta, ei ole olemassa mitään tarkkoja kriteereitä käsistä, jotka toimivat minulle. Yleensä poikkeuksellisuus kiinnittää huomion. Erityisen hyvin hoidetut, pienet, isot tai jotenkin kantajalleen odottamattoman näköiset saavat katseeni nauliutumaan. Fetissini ulottuu aina sormenpäistä käsivarsiin asti, mutta olennainen osa on juurikin ranteesta sormiin. Taitavat kädet vetoavat. Liikkuivatpa sormet kivasti näppiksellä, kitaran kielillä tai jonkin käsityön parissa, se herättää aina ajatuksia. Samoin vaikutelma vahvuudesta. Myös iho ja sen tuntuma on merkityksellinen. Erityisen pehmeä tai karkea iho säväyttää.

Jään siis usein tuijottamaan käsiä ja ajatus lähtee harhailemaan. Miltä ne tuntuisivat iholla? Sisällä? Ranteisiin tarttuneena? Tässä kohtaa käsien ihailu alkaakin sekoittua muihin kiinnostuksenkohteisiin.

Miten toteutat fetissiäsi?

Fetissini käytännössä konkretisoituu kaikessa kosketuksessa. Välillä ruokin sitä tuijottelemalla esimerkiksi videoita, joissa soitetaan kitaraa ja kuvataan käden liikettä. Fetissin toteuttaminen ei kuitenkaan vaadi tietoista panostamista. Hieman epäonnekkaasti se ponnahtaa pintaan pyytämättäkin – kättelykierrokset voi olla aika tuskaa. Minulle kun käden puristaminen voi olla sama asia, kuin jollekin toiselle olisi pakaran tai rinnan puristaminen. Toisaalta, onnekkaasti pääsen ottamaan käsistä kierroksia aina lähikontaktissa jonkun kanssa ollessani. Valtaosalla ihmisillä kun sattuu olemaan kädet.

Miten tunnistit, että sinulla on kyseinen fetissi?

Ensimmäiset muistikuvani siitä, miten käsi on saanut pasmani sekaisin, on yläasteajoilta. Karhea käsi hipaisi omaani jossain täysin viattomassa ja arkipäiväisessä tilanteessa ja tuntui, kuin sähkö olisi kulkenut lävitseni. Muistan myös tuijottaneeni joitain sormia koskettimilla. Silloin en kuitenkaan tajunnut kyseessä olevan fetissi. Vasta pari vuotta sitten tajusin sen olevan niin voimakas, että voi puhua fetissistä.

Kuinka pitkään muistat, että sinulla on ollut kyseinen fetissi?

Varmasti ainakin niin pitkään, kuin jotain seksuaalista on ylipäätään ollut tekeillä. Ensimmäiset sävähdykseni lähtivät juuri käsistä. Voisi siis sanoa, että se on ollut minussa aina. Tiedostaminen on auttanut välttämään liian kiusallisia tilanteita ja nauttimaan estoitta niissä hetkissä, kun se on sallittua ja toivottavaa.

1

Jätä kommentti