Kiinnostuitko?

Kurkitko kenties ujosti tapahtumia netin välityksellä, kuvia eri gallerioista ja luet Jodelista kuinka taas muilla oli kivaa eri tapahtumissa tai miiteissä? Skeneen hyppäämiseen ei ole mitään yhtä ja oikeaa reittiä. Olemme kuitenkin listanneet hyväksi todettuja keinoja päästä mukaan ilman, että sinun tarvitsee ihan vaan yksin hypätä tuntemattomaan maailmaan. Selvennämme myös mitä eri tapahtumilta voi odottaa, mikäli tuon hypyn on valmis tekemään. Voit toki vaan tulla rohkeasti paikalle katsomaan onko skene sinua varten.

Moni tulee kinkyskeneen esimerkiksi suoraan kinky-yhdistysten tai nettisivustojen (kuten FetLifen tai BDSM-baarin) kautta. Häkki on oiva vaihtoehto etenkin monelle nuorelle tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin yhdistyksen ikärakenteen johdosta. Opiskelijayhdistyksenä jäsenistömme on nuorempaa kuin muissa suomalaisissa yhdistyksissä keskimäärin, joten saman ikäistä seuraa löytyy helposti. Mikäli ihmisten tapaaminen ei heti alkuun kuulosta houkuttelevalta, voi ihmisiin tutustua myös edellä mainittujen nettisivujen välityksellä. On huomattavasti helpompi osallistua tapahtumiin tai miitteihin, kun paikalla on edes joku ennalta tuttu henkilö sen sijaan, että tarvitsisi jännittää onko itse tervetullut paikalle.

Voit toki ottaa mukaasi myös jonkun ennalta tutun kinkyn (tai kinky-ystävällisen) kaverin mukaan, ja tulla yhdessä katsomaan miltä meno näyttää.

Ensiaskel on usein se vaikein, kun ei tiedä mitä odottaa muilta kinkyiltä ja tapahtumilta. Omat ennakkoluulot tai leimautumisen pelko voivat mietityttää. Onko tästä enää paluuta? Minkähänlaisia ne kinkyt oikein on? Onneksi osallistuminen johonkin tapahtumaan ei velvoita ketään mihinkään, joten jos jokin ei tunnu omalta jutulta, pääsee tapahtumista aina karkuun. Moni kuitenkin havahtuu, että ihan tavallista porukkaahan me kinkytkin loppujen lopuksi olemme. Kerta kerralta tapahtumiin ja miitteihin lähteminen helpottuu, kun paikalla on tuttuja kasvoja joille mennä juttelemaan eikä enää tarvitse jännittää millaisia ne muut ihmiset ovat. Et olisi myöskään ensimmäinen, joka törmää tuttuun/työkaveriin bileissä tai miitissä.

Häkin tapahtumien lisäksi Helsingissä tapahtumia järjestää SMFR ry, Kinky Finland, Club X ja eri miittejä yksityishenkilöinä järjestävät tahot. Tapahtumista ei siis missään nimessä pääkaupunkiseudulla ole pulaa. On makukysymys mikä tapahtuma on kullekin sopivin. Osallistujat tekevät kuitenkin aina tapahtumista näköisensä, ja jos paikalla on samanhenkistä porukkaa niin yleensä viihtyvyyskin on taattu.

Matalan kynnyksen tapahtumat

Matalan kynnyksen tapahtumissa luvassa on lähinnä rentoa jutustelua ties mistä tahansa aiheesta, eikä juttelu keskity vain ja ainostaan kinkyaiheiden ympärille. Matalan kynnyksen tapahtumia ovat mm. useat Häkin jäsentapahtumat (kuten kerhoillat, baarimiitit ja erinäiset tutustumiseen tarkoitetut tapahtumat ja saunaillat). Häkin kertseillä on usein myös erinäistä keskustelua jostain kinkyaiheesta tai -teemasta.

Muita pääkaupunkiseudulla järjestettäviä matalan kynnyksen tapahtumia ovat viikottaiset baarimiitit niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaallakin. Tämän lisäksi Kinky Finland FetLife -ryhmä järjestää baarimiitin kerran kuussa lauantaisin. Kinky Finland -miitteihin osallistuu tyypillisesti 40-80 ihmistä illan aikana, ja siellä jos missä tutustuu kyllä helposti muihin kinkyihin. Kinky Finland -miittien kävijäkunnassa on myös tyypillisesti enemmän vaihtuvuutta, kuin vaikkapa yksittäisen yhdistyksen järjestämissä miiteissä. Kinky Finland -miiteissä on useasti paikalla ensikertalaisia tai “uusiksi” laskettavia ihmisiä, joten et missään nimessä ole yksin liikkeellä. Ja kun väkeä on pienien bileiden verran, juttuseura on lähes taattu. Miiteissä ei olla myöskään missään rooleissa, joten toisiin on paljon helpompi tulla tutustumaan ihan henkilöinä ilman sen suurempaa painetta.

Parhaiten pääkaupunkiseudun miittitarjonnasta pysyy kärryillä seuraamalla BDSM-baarin menovinkki -osiota, joka suorastaan pursuaa eri miittejä ja bileitä ympäri Suomea.

Toisin kuin valtaosa muista pääkaupunkiseudun miiteistä,  Kinky Finland -miitit löytyvät myös FetLifesta.

Tapahtumat ja bileet

Kuten yllä jo mainittiin Helsingissä on kaksi varsinaista bilejärjestäjää (Häkin lisäksi), joilta voi odottaa tasaisin väliajoin erilaisia tapahtumia. SMFR on Helsingin ja mitä ilmeisemmin Suomen isoin kinkyjärjestö. SMFR järjestää bileitä lähes joka kuukausi vaihtuvin teemoin. Osa bileistä painottuu enemmän leikkimiseen, jolloin bileissä on mahdollisuus tehdä paljon enemmän kuin tavallisemmissa bileissä. Bileistä matalamman kynnyksen tapahtumina voinee pitää SMFR:n klubi-iltoja, joita pidetään noin joka toinen kuukausi.

Uutena tulokkaana Helsingin ja Suomen skeneen on iskenyt Club X. Yksittäisten henkilöiden omistama kinkyklubi, joka järjestää lähes joka viikko jotain tapahtumaa kinkyille.

Myös Club X:n tapahtumista osa on matalamman kynnyksen tapahtumia. Clubin tapahtumat järjestetään puitteissa, jotka mahdollistavat jos jonkinmoista leikkimistä.

Club X:n ja SMFR:n tapahtumista saa listätietoa niin molempien kotisivuilta kuin FetLifesta ja BDSM-baaristakin.

Häkki järjestää tapahtumia pääasiassa omille jäsenilleen.

Mistä siis aloittaisin?

Jos kiinnostus heräsi, olet enemmän kuin tervetullut mukaan Häkin toimintaan! Jäseneksi voit liittyä täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän jäsenlomakkeen. Jäsenyytemme on maksuton Helsingin yliopiston opiskelijoille ja muillekin vaivaisen kympin.

Jäsenenä saat sähköpostiisi Häkin jäsentiedotteen, sekä tiedon yhdistyksen järjestämistä tapahtumista. Jäsenenä voit myös itse vaikuttaa siihen, millaisia tapahtumia Häkki järjestää! Edellä mainittujen keskusteluhenkisten tapahtumien lisäksi Häkki järjestää myös erilaisia kursseja ja työpajoja, joista voi lukea enemmän tapahtumasivuiltamme.

Voit myös halutessasi tilata Häkin info-tiedotteen, jonne viestimme julkisista tapahtumistamme.

Tervetuloa mukaan!