Ohjeita aloittelijalle

Kiinnostuksen kipinä on muhinut riittävän kauan takaraivossa, vienyt ajatusta koulusta/töistä aina mitä erilaisempiin ja villeimpiin fantasioihin, mutta miten sitä kaikkea oman pään sisällä kytevää haavemaailmaa tulisi lähteä toteuttamaan? Tässä muutamia vinkkejä:

 

Tutki ja perehdy rauhassa

Turvallisuusohjeita erinäisiin leikkeihin on netti pullollaan (mm. Fetlife eri keskusteluryhmineen)  ja ideoita (vain ideoita, ei esim. valmista ohjetta ”kuinka dominoida toista”) varten pornoa lähes loputtomiin. Mitä tahansa ei kannata lähteä tekemään ilman, että perehtyy mukana tuleviin riskeihin ja vaaroihin.

Pistä merkille mitkä asiat sinua kiinnostavat ja kokeile miltä ne käytännössä tuntuvat. Moni asia selkiytyy vasta kokeillen, eikä kukaan voi tietää varmuudella ihan jokaisen asian kohdalla onko se juttu just mua varten.

Tunne välineesi

Hiljalleen jokaiselle kinkylle kertyy ”lelulaatikko”. Jotta voit toimia turvallisesti, tunne välineesi. Piiskaa voi aina kokeilla omaan kehoon ja tarkkuutta voi harjoitella mm. tyynyjä käyttäen. Huomioon tulisi ottaa myös tila, missä piiskaa ja välineitä käytetään. Pisimmät piiskat eivät sovellu pieniin tiloihin (mm. bileet) ilman, että sivulliset tai omaisuus saa osumia.

Yleisesti ottaen se lisää alistuvan tunnelmaa, kun toinen osaa käsitellä välineitään eikä räpellä esim. suukapulan tai silmäsiteen kiinnityksen kanssa minuuttitolkulla.

Ole oma itsesi

Älä esitä olevasi jotain muuta kuin mitä olet. Älä valehtele kokemuspohjaasi tai väitä pitäväsi asioista tehdäksesi vaikutuksen toiseen.

Älä matki toisten tyyliä toimia sessiossa. Toimi niin kuin sinusta tuntuu luonnolliselta ja hyvältä.     

Rajat

Kaikkea ei luonnollisesti tarvitse kokea ja kokeilla heti, ja jos jokin asia arveluttaa sano se kumppanillesi.

Käykää yhdessä läpi toistenne rajat ja pysykää niissä. Rajoja voi aina siirtää myöhemmin, kun kokemusta kertyy. Monesti kokemuksen kertyessä yhä useampi juttu tuntuu kiinnostavammalta kuin alkuun olisi ikinä uskonut.

Liian pian näihin itseä arveluttaviin asioihin hyppääminen voi jättää ikuiset jäljet mieleen, jonka myötä uudestaan ei tule kokeiltua.

Jotkut asiat pysyvät ei-listalla ikuisuuden ja se on varsin hyväksyttävää. Hyvä dominoiva ja miksei myös alistuvakin osaa kyllä ottaa huomioon tämän, eikä painosta sinua tekemään mitään mitä et missään nimessä halua tehdä.

Netistä löytyy useita listauksia missä voi yksityskohtaisesti klikkailla mitkä asiat kiinnostavat ja mitkä eivät missään nimessä. Moisen täyttäminen ennen ensimmäistä leikkikertaa on molemmille varmasti hyödyllistä.

Kommunikaatio

Keskustelu on kinkyseksissä huomattavan suuremmassa roolissa kuin vaniljaseksissä. Keskustele siis paljon, ennen kuin teet mitään. Joillekin täysi tietämättömyys mitä tuleman pitää on toki ”oma juttunsa”, mutta valtaosalle se, että asioita käydään läpi etukäteen luo turvallisen, mutta silti jännittävän tilanteen.

Dominoivan ei tarvitse kertoa mitä kaikkea tulee toiselle tekemään, mutta on hyvä esittää tarkentavia kysymyksiä, jos mielessä on jotain mitä toinen ei ole maininnut listauksissaan (joo, ei, en kuole, mutta menee oikeassa mielentilassa). Dominoiva ei ole ajatustenlukija, joten alistuvalla on myös oma vastuunsa session onnistumisessa.

Onnistuminen/epäonnistuminen

Jokainen aloittaa jostain, eikä kukaan missään nimessä ole seppä kinkyilyssäkään syntyessään. Valmistaudu siis siihen, että kaikki ei mene niin kuin asiat on omassa päässä miettinyt. Tämä koskee niin dominoivaa kuin alistuvaa.

Jälkikäteen on hyvä käydä yhdessä läpi mikä toimi ja mikä ei ja nimen omaan kummankin kannalta katsottuna. Ajatustenvaihto tekee luultavasti seuraavasta leikkikerrasta toimivamman, kun molemmilla on jonkinlainen kuva siitä mitä voi tehdä eri tavalla ja mitä tehdä enemmän tai kovempaa.

Seuranhaku

Seuranhaussa on myös tärkeää olla oma itsensä, kommunikoida rehdististi omasta kokemuspohjasta, eikä rakentaa väärää mielikuvaa itsestään. Olit sitten kokematon tai kokenut, “myyt itsesi” aina omalla persoonallasi ja olemuksellasi.

Kokemattomuus ei tarkoita automaattisesti huonoa seuraa, eikä kokemus hyvää.

Olit sitten dominoiva tai alistuva, toisen kunnioittaminen on kaiken lähtökohta. Vaikka maailmasta varmasti löytyy sellaisiakin ihmisiä, jotka pitävät siitä että heitä lutkitellaan heti avausviestistä lähtien, teet pääsääntöisesti vain itsestäsi idiootin yrittämällä ottaa henkistä otetta toisesta ennen kuin olette edes päättäneet leikkiä yhdessä.

Yleisimmät kinkyille suunnatut seuranhakukanavat ovat BDSM-baari, FetLife, kinkybileet, -tapahtumat ja -miitit. Laajemmalle yleisölle suunnatuista kanavista suosituimpia lienevät Tinder ja Jodel, joista voi myös löytää kinkyäkin seuraa. Jokaisella kanavalla on omat hyvät ja huonot puolensa.

BDSM-baari  ja FetLife kokoavat aiheesta kiinnostuneita ihmisiä samalle sivustolle. Molemmissa on erikseen seuranhakuun tarkoitettuja palstoja. BDSM-baari ja FetLife mahdollistavat omien profiilien teon, jossa voi kertoa itsestään ja mahdollisista kiinnostuksen kohteistaan lähes loputtomiin. BDSM-baarin puolella voit myös lukea kiinnostavien ihmisten viestihistorian, joka voi kertoa monesta enemmän kuin se yksittäinen avausviesti.

Tinderissä ja Jodelissa toinen voi esittää olevansa jotain muuta kuin on, aina tapaamiseen asti. Tästä syystä nämä palvelut houkuttelevat puoleensa myös enemmän hyväksikäyttäjiä ja muita hölmöilijöitä. Tinder ja Jodel toki mahdollistavat suhteellisen vaivattoman tavan lähestyä ihmisiä ilman, että tarvitsee erikseen pyöriä tapahtumissa. Suosittelemme käyttämään harkintaa Tinderin ja Jodelin kanssa, kuten seuranhaussa ylipäänsä.

Ehkä se turvallisin, mutta samalla myös jännittävin tapa tavata ihmisiä on tulla bileisiin, miitteihin ja muihin tapahtumiin katsomaan niin sanotusti tarjontaa ja bongata sieltä ne itseään mahdollisesti kiinnostavat ihmiset. Pahimmat hölmöilijät pysyvät pääsääntöisesti poissa “skenen valvovien silmien alta”. Toki täyttä turvallisuutta tätäkään kautta ei voi kukaan taata. Tapahtumissa näet heti millainen toinen ihminen on, miten hän käyttäytyy muidenkin seurassa vai istuuko hän kenties yksinään pöydässä muiden lähinnä vieden tuoleja ympäriltä toisiin pöytiin.

Ei ole myöskään mitenkään poikkeuksellista kysyä skenessä olevilta kavereilta potentiaalisista leikkikavereista. Jos joku hölmöilee tai ei kunnioita leikkikaverinsa rajoja, tieto tästä kantautuu kyllä yleensä pitkälle. Jokainen varmasti mokaa joskus, mutta jos useammalla ihmisellä on samasta henkilöstä lähinnä negatiivista kerrottavaa, ei välttämättä tarvitse enää altistaa itseään sille, että toinen ei leiki sovituilla säännöillä.

Loppujen lopuksi kaikissa eri kanavissa pyörii mitä todennäköisimmin paljon samoja ihmisiä, ja tindermatchit voivat hyvinkin olla BDSM-baarin puolella hiljaisesti ihmettelemässä menoa. Oli valittu kanava mikä tahansa, aina kannattaa aloittaa rauhassa ja tutustua toiseen ilman mitään kiirettä alistua tai alistaa. Mikäli jokin asia vaivaa toisen käytöksessä, kannattaa harkita onko henkilö lopulta riskinoton arvoinen. Muitakin halukkaita tulee varmasti vastaan ennemmin tai myöhemmin.