Vuoden kinkyteko 2020 Häkille ja BDSM-baarille!

Helsingin akateemiset kinkyt on voittanut vuoden 2020 kinkytekopalkinnon yhdessä BDSM-baarin kanssa äänten mentyä tasan voittajien kesken. Häkille ehdokkuus oli toinen yhdistyksen 11-vuotisen historian aikana. Suomen suurimmalle BDSM-aiheiselle internetsivustolle, BDSM-baarille, voitto oli puolestaan sen historian toinen. Ensimmäisensä sivusto pokkasi vuoden 2013 äänestyksessä.

“Haluan kiittää kaikkia Häkkiä äänestäneitä raadin jäseniä, sekä ennen kaikkea lähes 450-henkistä Häkki-yhteisöämme. Häkin yhteisöllisyys on ottanut viime vuosina aimo harppauksia eteenpäin, ja tästä on kiittäminen vain ja ainoastaan yhdistyksemme jäseniä itseään. Ilman teitä, ei olisi Häkkiä!”, kommentoi Häkin puheenjohtajana toimiva Peltsi yhdistyksen tuoretta voittoa.

Häkin palkitsemista perusteltiin pitkäaikaisella työllä kinkyskenen, ja etenkin nuorten ja skeneen vasta tutustuvien kinkyjen eteen. Myös Häkin tiedon jakamiseen ja pääkaupunkiseudun kinkyn nuorison huomioimiseen keskittyvä toiminta, sekä erilaisten matalan kynnyksen tapahtumien järjestäminen mainittiin ehdolle asettamisen perusteena.

BDSM-baarin voiton perusteena puolestaan mainittiin sivuston vankka asema Suomen suurimpana sähköisenä kinky-yhteisönä, sekä sen merkitys niin yksittäisille henkilöille kuin skenessä toimiville yhdistyksillekin.

Vuoden Kinkyteko on Rsyke ry:n Tampere Fetish Factory -tapahtumassa jaettava kiertopalkinto ja tunnustus, joka jaettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti striimin välityksellä. Palkinnon voi ansaita vuoden merkittävimmästä kinkystä teosta, elämäntyöstä, pitkäaikaisesta aktiivisuudesta järjestötoiminnassa, tai muusta vastaavasta teosta. Yksittäiset kinkyskenen jäsenet voivat ehdottaa vuosittain kuka tai mikä palkinnon on ansainnut.

Palkinnon saajan ehdokkaiden joukosta valitsee vuosittain eri kinky-yhdistysten hallitusten jäsenistä koostuva raati. Tämän lisäksi myös yleisöllä oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan, ja yleisöäänten lopputulos muodosti yhden vertailukelpoisen äänen hallitusraadin äänten joukossa.

2

Jätä kommentti