( Click for English )

Hei fuksit ja muutkin Häkin toiminnasta kiinnostuneet!

Helsingin akateemiset kinkyt ry eli Häkki on Suomen suurin BDSM:n ja fetisismin saralla toimiva opiskelijayhdistys kinkyille, eli ihmisille, jotka kokevat BDSM:n tai fetissit osaksi seksuaalista identiteettiään. Yhdistyksen tarkoituksena on seksuaalisen tasa-arvon edistäminen Suomessa, erityisesti Helsingin yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Häkki tarjoaa BDSM:stä tai fetisismistä kiinnostuneille suvaitsevaisen ja ymmärtävän yhteisön, jossa tavata muita aiheesta kiinnostuneita, keskustella aiheisiin liittyvistä kysymyksistä ja pitää hauskaa samanhenkisellä porukalla.

Häkin tärkeimpiä päämääriä on pääkaupunkiseudun nuorista kinkyistä koostuvan yhteisön rakentaminen ja kehittäminen, sekä kinkyilyyn liittyvä valistus- ja tiedotustoiminta. Käytössämme on mm. yli 200 hengen vahvuinen Discord-palvelin, jota on syystäkin kehuttu Suomen parhaaksi kinky-Discordiksi. Järjestämme myös erilaisia kinkyhenkisiä tapahtumia – kuten miittejä, kursseja ja työpajoja – ympäri vuoden. Toimintamme pohjautuu vahvasti opiskelijoiden lukukausirytmiin, mutta pyrimme järjestämään tapahtumia myös mm. kesäloma-aikaan. Suurin osa tapahtumistamme on suunnattu vain jäsenillemme, mutta järjestämme myös avoimia tapahtumia kaikille täysi-ikäisille.

Häkissä jokainen saa vapaasti olla täysin oma itsensä, ja osallistua tapahtumiin ja keskusteluihin juuri sen verran kuin mikä itsestä hyvältä tuntuu. Voit halutessasi vain seurata keskustelua ja imeä kinkytietoutta itseesi, tutustua toisiin häkkiläisiin, hakea tuntumaa siihen miten omaa kinkyilyuraa kannattaisi aloitella, tai hypätä myös suoraan sinne syväänkin päätyyn. Kukaan ei katso sinua pahasti, toimitpa miten tahansa. Häkin toiminnassa on keskeistä suostumuksen korostaminen, eli voit osallistua toimintaamme juuri sen verran kuin haluat.

Näin fuksiviikon kynnyksellä jäsenmäärämme on kivunnut jo yli 460 jäseneen, joista 68% on Helsingin yliopiston opiskelijoita ja 32% kannatusjäseniä. Jäsenmäärältään mitattuna suurin ikäryhmämme on 21-25 -vuotiaat. Jäsenistämme 75% asuu Helsingissä, 8% Espoossa, 6% Vantaalla, ja loput 11% muilla paikkakunnilla. Suomea ensisijaisena kielenään puhuvia jäsenissämme on 93%, ja muita kieliä puhuvia 7%.

Toimimme pääasiassa Helsingin yliopiston opiskelijoiden keskuudessa, mutta toivotamme tervetulleiksi mukaan myös muut akateemiset ja ei-akateemiset kinkyt. Voit hakea jäseneksemme täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän jäsenlomakkeen ja toimimalla siinä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Tervetuloa mukaan!

“Kiitos Häkkiin liittymiseni löysin skenen täynnä fantastisia ihmisiä joihin en olisi muuten törmännyt ja opin vihdoin ymmärtämään omaa kinkyyttäni. Olen ollut jäsenenä vasta kolme kuukautta, ja tunnen jo olevani osa porukkaa koska ihmiset ovat niin ystävällisiä. Häkkiin liittymisen myötä pääsin myös Discordiin, joka on aivan mahtava paikka. ❤️”

— Nainen, 25